ROSATO SALENTO - ΡΟΖ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΕΝΤΟ
Σταφύλι: Negroamaro – μαύρη Μαλβάσια – Πριμιτίβο
Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντίνο
Τύπος εδάφους: Κόκκινη γη αναμεμειγμένη με βράχους, τοφ και/ή ασβεστόλιθο
Τύπος καλλιέργειας αμπελιού: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο
Μέση ηλικία αμπελώνα: 15 χρόνια
Μέση παραγωγή / εκτάριο: 90/120 εκατοντάδες σταφυλιών
Εσοδεία: Σεπτέμβριος
Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική
Αλκοόλ: 11% -12% vol.
Χρώμα: Ζωντανό ροζ
Μπουκέτο: Χαρακτηριστικό αρωματικό
Γεύση: Ξηρή, πολύ αρμονική
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 8° 10° C
Συνιστάται: Απεριτίφ, ψάρι και ιταλικά ορεκτικά, θαλασσινά, λεπτές σούπες, καθώς και λαχανικά, μοτσαρέλα και φρέσκο τυρί.